Meld- en informatiepunt Geenpensioen.nl

De Sociaal Economische Raad (SER) heeft het platform geenpensioen.nl opgericht op verzoek van de Stichting van de Arbeid (STAR), de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars. Reden is dat een op de tien werknemers geen aanvullend pensioen opbouwt.
Het meld- en informatiepunt is onderdeel van het in juni 2020 door genoemde organisaties gepresenteerde ‘Aanvalsplan witte vlek pensioenen’. Hiermee willen zij het voor werkgevers eenvoudiger maken om tot een pensioenregeling te komen. En daarmee bevorderen dat zoveel mogelijk werknemers pensioen opbouwen. Ook wil het platform zicht krijgen op bedrijven en sectoren die geen pensioenregeling hebben voor hun werknemers, inclusief de achterliggende redenen.
Voor werkgevers die willen starten met een pensioenregeling staat op geenpensioen.nl een stappenplan. De STAR heeft dit stappenplan opgesteld. Ook voor werknemers die momenteel geen pensioen opbouwen en daarover in gesprek willen met hun werkgever is op de website informatie opgenomen. Ook kunnen werkgevers en werknemers via het platform een melding doen over het ontbreken van een pensioenregeling bij hun bedrijf. Daarmee kan duidelijk worden waar en waarom er geen pensioenregeling is.
(www.ser.nl, 12 oktober 2021)

(november 2021)